ÁSZF, Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

A jelen általános szerződési feltételek (“ászf”) a www.szeszeekszer.hu weboldalon Veres Gábor egyéni vállalkozó által végzett termékértékesítésre vonatkoznak.

Kérjük, amennyiben vásárlója vagy aktív felhasználója kíván lenni oldalunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, és kizárólag akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.
Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Amennyiben kérdése van, a megadott elérhetőségeken állunk rendelkezésére!

A szolgáltató neve: Veres Gábor e. v.

A szolgáltató székhelye: 3733 Rudabánya, Óvoda u. 13.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló,

rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: szeszeekszer@gmail.com

Adószáma:  68339681-1-25

Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve (cégbíróság):  Belügyminisztérium

Telefonszámai: 06-20-9179251

Adatvédelmi nyilvántartási száma:  51604217

A szerződés nyelve: magyar

 

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A megjelenített termékek kézzel készített gyöngyékszerek. Kizárólag on-line rendelhetőek meg, házhozszállítással, kivételes esetekben személyes átvétellel. Személyes átvételre csak Kazincbarcika területén van mód, előre egyeztetett időpontban és helyen, valamint ebben az esetben is kötelező az on-line megrendelés és az előre utalás.

Az oldalunkon kapható kézzel készült gyöngyékszerek a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek. Ám ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizzék szépségüket, érdemes odafigyelni néhány dologra.
– Az ékszereket lehetőleg ne érje víz! Így fürdés, kézmosás stb. előtt vegye le!
– A gyöngyök üvegből készülnek, így ha leesik, erősen odaütődik valamihez, eltörhet. Kérem, óvja ilyen behatástól!
– Sodronyra fűzött gyöngysor esetén vigyázni kell, hogy a sodrony ne hajoljon meg, mert „megtörik” és soha nem lesz újra egyenes. Az ilyen ékszereket felakasztva, vagy óvatosan feltekerve lehet tárolni.
– – A fűzőszál eldolgozása biztonságos módon történik, ha használat közben a szálvég mégis kibújna valahol, kisollóval óvatosan levágható, az ékszer ettől nem fog széthullani!
Amennyiben a fentiekre nincs tekintettel, a nem rendeltetésszerű használatból eredő sérülésekért felelősséget nem vállalok.

Áraink nem tartalmaznak Áfa-t, az alanyi adómentesség miatt, továbbá nem tartalmazzák a postai díjakat sem, ezeket külön menüpontban tüntetjük fel.

A weboldalunkon részletesen feltüntetjük a termék leírását, a termékekről fotók vannak. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, de csak elenyésző mértékben. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, teljes körűen tájékoztatjuk a Felhasználókat az akció időtartamáról.

 

Rendelés menete:

A kiválasztott terméket a menüben elfoglalt helye, és sorszáma alapján tudja megrendelni telefonon, vagy a szeszeekszer@gmail.com email címen, de a telefonon érkező megkereséseket is utólag írásban (emailben) véglegesítjük. Megrendeléskor kérjük az egyedi kéréseket is megadni. Készleten lévő termékek esetén az általános teljesítési idő a vételár beérkezése után 1-2 munkanap, rendelt termékek esetén 3-10 munkanap, ettől eltérni előzetes megbeszélés alapján lehetséges. Rendelt termék esetén az elkészült ékszerről képet küldünk, és kifizetni csak ekkor kell, ha megfelel a kész termék.

Fizetni előre utalással, illetve utánvéttel is lehet, az alábbiak szerint:

MPL futárszolgálat utalást követően házhoz szállítás: 1300.- Ft

Postapontra: 1090.- Ft

Csomag automatába: 890.- Ft

Házhoz szállítás esetén, illetve postaponton történő átvételnél utánvétes fizetés is kérhető, ennek díja:  plusz 350.- Ft.

Utánvéttel 1650.- Ft

Postai ajánlott levelet előre utalás után tudunk küldeni, ennek ára súlyfüggő:    50 g-ig  530.- Ft

250 g-ig: 650.- Ft

500 g-ig: 780.- Ft

750 g-ig: 1085.- Ft

750 – 2000 g-ig: 1290.- Ft

Kérjük a csomag sértetlenségét a kézbesítő jelenlétében szíveskedjék ellenőrizni! Ha sérülést lát, vetessen fel jegyzőkönyvet, s ne vegye át a csomagot. Kérjük jelezze felénk, amennyiben sérülten érkezik a termék, az ügymenet megkönnyítése végett a jegyzőkönyvi adatokat csatolni szíveskedjen.

Az elállás jogának esetleges gyakorlásának megkönnyítése végett, kérjük, hogy a küldemény átvételének időpontjáról a kézbesítőtől kérjen igazolást, de legalább kérje meg a kézbesítőt, hogy írja alá dátumozva az átvett küldemény csomagolását, vagy a postai értesítőt, amelyeket kérjük őrizzen meg. Amennyiben élni kíván az alábbi elállási jogával, úgy ezen igazolás másolatát is mellékelje elállási nyilatkozatához.

 

Elállási/Felmondási jog ismertetése

Ön 14 naptári napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Elállási jog gyakorlásának menete

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni a szeszeekszer@gmail.com email címre, vagy postai úton a 3733 Rudabánya Óvoda u. 13. Veres Gábor részére.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Egyedi termék rendelése esetén az elállási jog nem gyakorolható.

Garancia:

A termékekre 6 hónap garanciát vállalunk. A garancia a kézhezvételtől számítódik, amennyiben ez idő alatt a termék megkopik, elszakad, meglazul stb., írásban vegye fel velünk a kapcsolatot. Számunkra fontos vásárlóink elégedettsége, így a garanciális megkereséseket kiemelten kezeljük: küldje vissza a vásárolt ékszert, mi térítésmentesen megjavítjuk, vagy kicseréljük, amennyiben erre lehetőség van. Ha nem javítható vagy cserélhető, kérheti az árcsökkentést vagy a vételár megtérítését.
A termék visszaküldésének költsége a vevőt terheli.

Amennyiben a postázás során sérül meg a termék, kérjük a lehető leghamarabb jelezze ezt számunkra, hogy a terméket újból elkészíthessük és díjmentesen postázhassuk az Ön részére!

 

Adatkezelés
Weboldalunk használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki további fél számára, csakis a  megrendelés kézbesítéséhez.
A weboldal böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (pl. látogatás időtartama, stb).

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a vállalkozásunk csakis a megrendelés teljesítéséhez használja fel.
Személyes adatokat semmilyen formában nem tárolunk, azokat kizárólag a postai szolgálatalás igénybevételéhez kérjük el.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.
A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Szesze Ékszer weboldal általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

 

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
A termék hibája esetén Ön termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított egy éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Adatkezelési tájékoztató 

Hatályos: 2018.05.20-tól

Jelen adatkezelési tájékoztató Veres Gábor e.v. adatkezelését mutatja be, célja, hogy a vállalkozással való kapcsolatfelvétel, szerződés során megadott személyes adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza, érintetteket tájékoztassa jogaikról.

Veres Gábor e. v. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására.

Veres Gábor e. v. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Veres Gábor e. v. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

 

Az adatkezelő adatai

Név: Veres Gábor e. v.

Székhely: 3733 Rudabánya, Óvoda u. 13.

Nyilvántartási szám: 8/2017.K.

Nyilvántartást vezető hatóság: Rudabánya Város Címzetes Főjegyzője

Adószám:  68339681-1-25

Telefonszám: 06-20/9179-251 E-mail:  szeszeekszer@gmail.com

 

A kezelt személyes adatok köre     

  • Regisztrációs során megadandó személyes adatok

Nem kell regisztrálni. Nem tárolok adatokat, csak a postázáshoz és számlázáshoz szükséges adatokat kérem el.

  • Technikai adatok

A személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választom meg, hogy a kezelt adat: az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás); hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);   változatlansága igazolható (adatintegritás);   a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védem a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

Olyan intézkedésekkel gondoskodom az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Az adatkezelés során megőrzöm a titkosságot: megvédem az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;  a sértetlenséget: megvédem az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét.

 

Cookie-k (Sütik)

A sütik feladata :

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;  megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát;   minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

1.: Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a Szesze Ékszer weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

2.: Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

A Szesze Ékszer weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az szeszeekszer.hu információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

 

 

Online rendeléshez kapcsolódó adatok

Az online rendeléshez és postázáshoz szükséges elkérnem a következő adatokat: név, cím (irányítószám, város, utca, házszám), illetve üzleti csomag küldése esetén : telefonszám, email-cím.

 

Online ügyintézéshez kapcsolódó adatok

A megvásárolt tételekről számlát állítok ki, amihez szükséges elkérnem következő adatokat: név, cím (irányítószám, város, utca, házszám)

 

Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

Általános adatkezelési irányelvek

A Szesze Ékszer tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Felhívjuk a Szesze Ékszer részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  1. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);

  1. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  2. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
  3. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);
  4. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

 

Az adatok fizikai tárolási helyei

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szavazás során generálódnak és melyeket a Szesze Ékszer rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható. Az adathoz kizárólag a Szesze Ékszer fér hozzá.

 

Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

A megadott személyes adatokat csakis a számlakiállítás, és csomagfeladáshoz használom fel, azt harmadik félnek ki nem adom.

 

Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

 

Tájékoztatáshoz való jog.

Megfelelő intézkedéseket hozok annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes

adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

 

Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon. Az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket. A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

 

Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a Szesze Ékszer által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

 

Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Szesze Ékszer indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

a személyes adatokat jogellenesen kezelték;    a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges:  a véleménynyil-vánítás  szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;  a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;  a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

 

Bírósághoz fordulás joga 

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

 

Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság  Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 0613911400

Fax: 0613911410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

 

Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte –

személyes adatot csak annyit és olyan mértékben adok ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás